27 Nisan 2013 Cumartesi


                                   Fırında Karnıyarık Tarifi (6 kişilik)

                        Fırında karnıyarık

Fırında karnıyarık Malzemeleri

  • 250 Gram kıyma(orta yağlı)
  • 6 Adet orta boy patlıcan
  • 2 Adet orta boy soğan
  • 3 Adet domates
  • 8 Adet yeşil biber
  • 1 Tutam maydanoz
  • 4 Adet sarmısak
  • 1 Kaşık (Yemek Kaşığı) salça
  • 2 Bardak sıvıyağ
  • 1 Tutam tuz
  • 1 Tutam karabiber,kırmızı biber

Fırında karnıyarık Tarifi Yapımı

  1. Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
  2. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın.(kızartma işlemini ağır ağır,ağzı kapalı bir tencerede yaparsanız,patlıcanlarınızın yumuşamasını sağlamış olursunuz.aksi takdirde,kızarmış fakat yumuşamamış patlıcanlar elde edersiniz) .
  3. Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek iyice kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın
  4. .Domatesler suyunu salıp,kıvam alıncaya kadar pişirin içine birkaç diş sarımsak da atın.Maydanozları ekledikten sonra biraz daha pişirip,altını kapatın.
  5. Sonra tepsiye, patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesikleri bir kaşık yardımıyla, patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
  6. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın,ve herbirinin üzerine yine biberlerden birer tane koyun
  7. Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün.içine birkaç diş sarımsak atın. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
  8. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de  pişecektir.
  9. Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder