26 Nisan 2013 Cuma

                                        FIRINDA TAVUK ROSTO
Tavuk Rosto Tarifi

Akşam yemekleriniz için doyurucu, kolay ve ekonomik bir yemek önerisine ihtiyacınız varsa sebzeli tavuk rostoyu deneyebilirsiniz.
Malzemeler

Rosto için,
  • 6 parça tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet paprika biber
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay kaşığı köri
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Üzeri için,
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı,
  1. Tavuk etini mutfak robotuna çekip kıyma haline getirin.
  2. Havuç ve biberi küçük küçük doğrayın.
  3. Derin bir kabın içerisinde; rosto için verilen malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun.
  4. Tavuklu karışıma rulo şeklini verip yağlı kâğıdın üzerine koyun.
  5. Mısır gevreğini ezip kıyılmış maydanozla karıştırıp rostonun üzerini kaplayın.
  6. Yağlı kâğıtla tavuk rostoyu sıkıca sarın ve fırın tepsisine koyun.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
  8. Tavuk rostoyu fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra dilimleyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder