26 Nisan 2013 Cuma

                                                MÜKEMMEL PİRZOLA
                             Lezzetli Pirzola Tarifleri

Pirzola genellikle ızgara üzerinde yapılması ile bilinmektedir. Lezzetli bir pirzola yapmak için ;
Malzemeler ; 
  • Yarım kilo kuzu pirzola
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı ;
Kuzu pirzolanın yağsız kısımlarından elde ettiğiniz eti terbiyelemek için öncelikle kekik ve pulbiber karıştırılarak güzelce etimize yedirilir.
Etin üzerine bir miktar sıvı yağ dökülerek karıştırma kabında karıştırılır. Yarım saat buzdolabında dinlendirilen etimizi ızgara yapmak üzere hazır edilir.
Arkalı önlü bir şekilde kızartılan pirzola pilav ile birlikte servis edilmek üzere hazır olacaktır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder