26 Nisan 2013 Cuma

                                    ORMAN KEBABI
                                 Orman Kebap Tarifi 


Malzemeler ;
  • 1 Kilo koyun eti
  • 2 Adet soğan
  • 3 Adet patates
  • 3 Adet havuç
  • 1 Adet domates
  • 3 Çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı bezelye
  • tuz ,kekik , karabiber
Hazırlanışı ;
Yemeğimizi düdüklü tencere ile yapılacağı için tencerenin içine et , soğan ve sıvı yağ koyarak pişirmeye bırakalım.
Domatesleri içine ilave ederek bir iki kez karıştırın. Yemeğin içine 2 su bardağı su ilave ettikten sonra kapağını kapatarak pişirmeye bırakın.
Ortalama 20 dakika pişirdikten sonra altını kapatarak soğuduktan sonra kapağını açın .
Kalan diğer malzemeleri ilave ettikten sonra hafif bir şekilde karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Düdüklü tencerede yapılan yemeğin özelliği kendi buharında pişmesidir.
Yemek hazır olduktan sonra pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder