4 Mayıs 2013 Cumartesi

                                          KIYMALI MANTI TARİFİ



Malzemeler:

1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlt kaşığı tuz
aldığı kadar un

Harcı için:

1/2 kg dana kıyma
1 adet büyük kuru soğan
pul biber
domates salçası
sıvıyağ

Hazırlanışı

Tencerede, kıyma ve ince doğranmış soğan sıvıyağ ile kavrulur. Salça ilave edilir. 1-2 dakika daha kavrulur. Pulbiber, tuz serpilip karıştırılır. Bir kapta, un, tuz, yumurta ve su ile mantı hamuru yoğrulur. Ceviz büyük­lüğünde bezeler alınır. Bezelerin her biri ince açılır. 5 cm’lik kareler kesilir. İç konduktan sonra bütün kenarlar büzdürülerek kapatılır. Kapatılan taraf alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye konur. Üzeri yağlanır, fırında pişirilir. Sarmısaklı yoğurt ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder