Türk mutfağının en ünlü yemekleri, misafirlere hazırlanacak özel ikramlar.. Yardımınıza yetiştim bayanlar..
22 Ocak 2014 Çarşamba
Türk Kahvesi Yapmanın İncelikleri
Malzemeler:
2 Kişilik
2 kahve fincanı soğuk su
2 tatlı kaşığı türk kahvesi (tercihen taze çekilmiş)
Toz şeker
+Şekerli sevenlere 2 tatlı kaşığı şeker
+Orta şekerli sevenler 2 çay kaşığı şeker
+Şekersiz sevenlere şekersiz :)
Hadi Bakalım Veriyorum Tarifi Sıra Sizde...
İki kahve fincanı suyu cezveye alalım.Üzerine şekeri ve kahveyi ilave edip iyice özleşene kadar kaşıkla karıştıralım.Karıştırırken bile kahvenin köpürdüğünü gözlemleyeceksiniz.Sonra kısık ateşte ocağa alalım ve hiç karıştırmadan pişmeye bırakalım.Kahve yanlardan kabarmaya başlayınca hemen ocaktan alıp,üst köpük kısmını kaşıkla sıyırıp fincanlara alalım.Sonra kahveyi tekrar ocağa koyalım.Ateşi biraz yükseltip kahvenin kabarmasını bekleyelim ve kabarınca hemen ocaktan alalım.Sonra cezveyi fincanlara biraz yüksek tutarak kahveyi köpürterek dökelim.Kahveyi asla kaynatmayalım. Kabardığını anda alıp fincanlara dökelim.Bol köpüklü,baloncuklu ve kırk yıl hatırı olan kahvelerinizi hemen servis edin.
Afiyet olsun, unutmayın bir kahvenin 40 yıllık hatırı vardır..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder