26 Nisan 2013 Cuma

                                          ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
                         Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Kerevizin zeytinyağı ile buluşması sonucunda ortaya çıkan lezzeti mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler ;
  • 1 kilo kereviz
  • 3 adet havuç
  • 1 adet iri soğan
  • 1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük patetes
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Tuz
Hazırlanışı ;
Kerevizler bol su ile yıkandıktan sonra küp şeklinde doğranarak hazırlanır. Soğanları ince doğradıktan sonra tencere içerisinde pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine zeytinyağı , tuz ve havuçları   ilave ederek kavurun. Patateslerinde kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayarak  kerevizler ile birlikte ilave edelim.
Kaynama işlemi başladıktan sonra 2 su bardağı portakal suyunu ilave edelim. Yemeğimiz taşana kadar kaynama işlemine devam edelim.
Kereviz yemeğinin içinde bulunan sebzeler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.
Soğuk olarak servis edeceğiniz kereviz yemeğiniz hazır olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder